Puštanjem u rad novog sistema: Solana Tuzla obilježila 130 godina uspješnog poslovanja

by admin
| 14:51

Solana d.d. Tuzla obilježila je danas svečanom ceremonijom i puštanjem u rad novog transportnog sistema, 130 godina uspješnog rada i poslovanja.

Novi transportni sistem s pripadajućim tunelom transportuje gotov proizvod od pogona pakovanja do novoizgrađenog visokoregalnog skladišta soli, dužine 300 m.

Direktor Solane d.d. Tuzla Izudin Kapetanović zahvalio je svima koji su doprinijeli poslovanju Solane, te uspjehu projekta novog transportnog sistema.

Ocijenio je da je novim transportnim sistemom osiguran ekonomičniji i funkcionalniji sistem te stvoren ekološki čist pogon. 

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić čestitao je menadžmentu Solane d.d. Tuzla na godišnjici te na realiziranoj novoj investiciji.

“Malo je kompanija koje se mogu pohvaliti ovako dugom tradicijom uspješnog poslovanja. Svjedoci smo da je Solana bila u problemima koje imaju neke firma na području našeg kantona danas. Promjenom rada, poslovnom politikom Solana je prevazišla te probleme i danas je jedna od najuspješnijih privrednih kolektiva na području TK-a”,  izjavio je Gutić

Ocijenio je da je novim transportnim sistemom osiguran ekonomičniji i funkcionalniji sistem te stvoren ekološki čist pogon.

Nakon puštanja u rad pogona, u sali Bosanskog kulturnog centra je održana svečana ceremonija obilježavanja 130 godina postojanja ovog preduzeća.

U Solani trenutno radi 420 radnika, a prema podacima iz ovog preduzeća, zadnjih 10 godina nijedan radnik nije dobio otkaz.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.