Podrumi pretvoreni u stanove: Zbog čega je dio naselja Sjenjak bez grijanja?

by admin
| 11:19

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla sa početkom ovog mjeseca počelo je sa tehnološkom probom sistema daljinskog grijanja Tuzla kojom prilikom se vrše zadnja ispitivanja i mjerenja na sistemu prije zvaničnog početka sezone grijanja 2015/2016.

Kako su istakli iz ovog preduzeća u toku tehnološke probe ponovno je aktualiziran problem zagrijavanja objekata u ulici Ismeta Mujezinovića br. 8, 10, 12, 14 i 16 (Sjenjak) koji se snabdijevaju toplinskom energijom iz toplinske podstanice koja se nalazi u objektu Ismeta Mujezinovića br. 12.

Problem je u činjenici da je dio podrumskih prostorija u ulici Ismeta Mujezinovića br. 12 pretvoren u stambenu jedinicu čime je onemogućen fizički prolaz do toplinske podstanice bez prolaska kroz stambenu jedinicu. Ovo svaki put izaziva neugodnosti i probleme prilikom intervencije na toplinskoj podstanici, bilo u otklanjanju kvarova bilo pri održavanju iste u cilju neometane i sigurne isporuke toplinske energije.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla će pružiti svu tehničku pomoć u rješavanju ovog problema ali se prije svega mora riješiti status trenutne prostorije toplinske podstanice ili pronaći neko drugo rješenje za smještaj iste a koje će ispunjavati određene minimalne uvjete za rad toplinske podstanice.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je više puta reagiralo i upozoravalo odbore etažnih vlasnika i upravitelja na probleme koji mogu nastati ukoliko se problem pristupa toplinskoj podstancii ne riješi do početka sezone grijanja 2015/2016.

Iskustva koja imamo od početka tehnološke probe sistema, te pozive građana iz ovih objekata su potvrdili ono na što smo upozoravali. Na kućnoj instalaciji grijanja dolazi do gubljenja vode i poremećaja u isporuci toplinske energije, a uposlenici poduzeća ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla su onemogućeni da ulaskom u toplinsku podstanicu ovaj problem na vrijeme riješe.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je u sezoni 2014/2015. godine planiralo i određenu rekonstrukciju toplinske podstanice u cilju podizanja kvaliteta, sigurnosti i pouzdanosti u isporuci toplinske energije ali ista nije mogla biti urađena iz razloga nemogućnosti pristupa toplinskoj podstanici i izvođenja radova.

Ovim putem pozivamo upravitelja i odbore etažnih vlasnika da je što prije potrebno riješiti ovaj problem kako bi građani u objektima u ulici Ismeta Mujezinovića br. 8, 10, 12, 14 i 16 imali urednu i kvalitetnu isporuku toplinske energije u sezoni grijanja 2015/2016 – saopšteno je iz Centralnog grijanja d.d. Tuzla.

(Tuzlainfo.ba) / Foto by Emir Prcić

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.