Izgrađen parking “Gradina 2″: Naplata počinje 12. oktobra, planirani radovi i na trećoj fazi!

by admin
| 9:42

 

Nakon mjesec dana radova na izgradnji novog javnog parkirališta “Gradina 2″, novi parking prostor je završen, a svečano će biti otovren u nedjelju 11. oktobra.

Izgradnja ovog parkirališta predstavlja nastavak aktivnosti na rješavanju problema parkiranja u blizini UKC Tuzla.

Radi se o lokaciji pored ceste u ulici Put Gradina na dijelu kod Plave bolnice i ulaza u kliniku za neurologiju i mjestu gdje su građani i do sada parkirali svoje automobile, ali na nepristupačnom terenu.

Do kraja godine u planu je da se započne i izgradnja treće faze, što će omogućiti 150 parking mjesta i zaštitu staza za pješake od bespravnog parkiranja.

U narednoj godini je planirana i izgradnja garaže uz ogradu UKC-a Tuzla, čime bi dugogodišnji problem parkiranja u ovoj zdravstvenoj ustanovi bio riješen.

Podsjećamo da je u aprilu ove godine, u prvoj fazi izgradnje javnih parkinga u blizini UKC-a Tuzla izgrađeno parkiralište u ulici Put Gradina na lijevoj strani saobraćajnice iz pravca Brčanske malte, između izlaza kod Klinike za dječije bolesti i izlaza kod Interne klinike.

Naplata parkiranja na novoizgrađenom javnom parikralištu “Gradina 2″  počinje od ponedeljka 12.10.2015. godine. Predmetno parkiralište je kategorisano u ZONU “2″ sa radnim vremenom od 07 do 18 časova. Cijena parkiranja za 1 sat – 0,5KM, a cijena dnevne karte  – 4KM. Cijena mjesečne karte za ZONA “2″  iznosi 40KM, dok godišnja karta za ovu zonu košta 400 KM.

(Tuzlainfo.ba) Foto: JKP SIK Tuzla

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.