Priznanja za uposlenike i učenike: Obilježen Dan Behram- begove medrese u Tuzli

by admin
| 13:29

Jučer, 6. oktobra obilježena je godišnjica reobnavljanja rada Behram- begove medrese.

To je bio povod da se u taj dan svečano obilježi Dan Behram- begove medrese u Tuzli. Povodom ovog značajnog momenta u historiji Behram- begove medrese, pripremljen je i izveden prigodan program u džamiji. U programu su učestvovali članovi hora škole, te učesnici literarno – recitatorske sekcije.

U okviru ovog programa proglašena su odjeljenja koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima.

Također, ovo je bila prilika i da se uruče priznanja i nagrade najistaknutijim članovima nastavničkog vijeća i članovima pomoćnog osoblja, za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud. Iz reda nastavničkog vijeća, priznanja i nagrade su primili hfz. Mirnes Spahić, profesor kiraeta, i profesorica Azra Fazlović, profesorica fikha. Iz reda pomoćnog osoblja, priznanje i nagradu je primio Husić Mustafa, koji radi na poslovima kontrolora ulaza u Behram- begovoj medresi.

Poslije programa u džamiji, u fiskulturnoj sali Medrese je održan turnir u malom nogometu, te takmičenje u šahu i stonom tenisu.

Galeriju fotografija možete pogledati ovdje.

(Tuzlainfo.ba/bbm.edu.ba) FOTO: Abdullah Fočić

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.