Senad Alić: Skupština TK će podržati prijedlog za smjenu uhapšenog ministra

by admin
| 17:00

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Senad Alić potvrdio je Feni da je jučer dobio prijedlog premijera TK-a Bege Gutića za smjenu ministra trgovine, saobraćaja i turizma u Vladi TK-a, koji je nedavno u Tuzli priveden u akciji Federalne uprave policije.

 

Alić navodi da će se o ovom prijedlogu kantonalnog premijera Skupština očitovati na narednoj sjednici.

Naglasio je da će kantonalna skupština podržati Gutićev prijedlog za smjenu ministra Ajanovića, iz razloga koji su nastali proteklih dana, te zbog nemogućnosti obavljanja poslova.

Na pitanje iz koje će političke stranke biti novi ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK-a, Alić kaže da će razgovarati i s Narodnom strankom Radom za boljitak, “jer su oni još dio vladajuće većine”.

-Da li će Narodna stranka Radom za boljitak ostati u vlasti TK-a, zavisi od toga kako će se sudski proces odvijati – dodao je.

Podsjećanja radi, ministar Edin Ajanović je nedavno lišen slobode u akciji Federalne uprave policije u Tuzli, te mu je, zajedno s Jerkom Ivankovićem Lijanovićem, Suadom Čamdžićem i Mersedom Šerifovićem, Kantonalni sud Tuzla odredio jednomjesečni pritvor.

(Tuzlaifno.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.