Održan 21. Auto Rally Tuzla 2015: Odlični rezultati tuzlanskog SAK SPArK-a (VIDEO)

by admin
| 10:07

Na takmičenju je učestvovao 31 takmičar, razvrstan u 4 klase,  a na osnovu radne zapremine automobila kao i uslova za klasu sport.

SAK SPArK Tuzla su predstavljali: Dejan Maskijević, Armin Mujkanović, Mustafa Mujkanović, Mirsad Krainović, Darko Nukić, Mirza Žabić, Muriz Žabić i Boris Novak.

Konačni plasman je određen zbirom vremena ostvarenih na dvije tehnički zahtijevne staze,  a vozači SPArK-a su ostvarili sljedeće rezultate:

Muriz Žabić  – 2. mjesto u klasi I kao i 1. mjesto u kategoriji invalida, Darko Nukić  – 2. mjesto u klasi II, Boris Novak  – 3. mjesto u klasi II, Mirza Žabić  – 4. mjesto u klasi i Mirsad Krainović – 4. mjesto u klasi II. Dejan Maskijević  je  osvojio pehar za najmlađeg učesnika

U poretku klubova prvi je bio SAK Komotin Jajce, drugi SAK SPArK Tuzla, a treći TUZAMK Tuzla.

-Sa ovim rezultatima ostvaren je pomak u Šampionatu BiH za 2015. godinu, te se sada Mirza Žabić nalazi na 2. mjestu u klasi I, Muriz Žabić na 3. mjesto u klasi I, kao i na zajedničkom prvom mjestu u kategoriji invalida koje dijeli sa Sejfom Muhićem iz TUZAMK-a, Darko Nukić i Boris Novak djele 3. mjesto u klasi II. U klubskom poretku SAK SPArK se nalazi na 3. mjestu – saopštili su iz ovog kluba.

(Tuzlainfo.ba)

https://www.youtube.com/watch?v=NMWYRcOCXJ4

https://www.youtube.com/watch?v=vXJpSMRQgII

https://www.youtube.com/watch?v=YAsFbN-UiRo

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.