„Dani kulture i sporta 2015“: Učestvuju i sportske ekipe Univerziteta u Tuzli

by admin
| 16:56

U okviru manifestacije „Dani kulture i sporta“ koji se održavaju od 2.-4.10.2015. godine u Sarajevu u organizaciji časopisa „Student“ učestvovat će i studenti/ice Univerziteta u Tuzli.

U organizaciji Centra za sport UNTZ i Unije studenata Univerziteta u Tuzli na ovoj sada već prestižnoj manifestaciji učestvovat će malonogometna, odbojkaška, košarkaška i stonoteniska studentska selekcija. Ove godine Univerzitet u Tuzli predstavljat će prošlogodišnji pobjednici liga u gore navedenim sportovima.

 

„Lige traju tokom čitave školske godine gdje se okupe studenti sa svih fakulteta koji se nadmeću i u konačnici stiču pravo da možemo slobodno reči reprezentativno kao i do sada predstavljaju Univerzitet u Tuzli na ovom i sličnim takmičenjima“, rekao je dr. sc. Tarik Huremović, doc. predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

U ovoj školskoj godini ponovno će se organizirati malonogometna liga za zaposlenike Univerziteta u Tuzli. U odnosu na prošlu godinu igrat će se dvokružni sustem tj. 18 kola. Učešće će uzeti 10 fakultetskih ekipa. „Da je ekipa Tehnološkog fakulteta ozbiljno shvatila ovo takmičenje dokazuje i pripremni treninzi, također bi se zahvalio organizatoru koji promoviše sportsku rekreaciju jer je ona osnov za unapređenje zdravlja“ rekao je prof. dr. Meho Bašić.

Aktivnosti startaju 13.10.2015. godine, održavat će se u Univerzitetskoj dvorani. Studenti svih fakulteta će imati priliku da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme kroz vannastavne aktivnosti. Omogućit će im se učestvovanje u sportskim ligama i to: basket liga, odbojkaška liga, stonoteniska liga i  malonogometna liga.

Organizovanje ovakvih sportskih manifestacija predstavlja doprinos razvoju univerzitetskog sporta, obogaćivanju sadržaja slobodnog vremena, održavanja i unapređivanje zdravlja i radne sposobnosti studenata i zaposlenika.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.