FUP hapsi kadrove NSRZB: U Tuzli privedeni Mersed Šerifović i Edin Ajanović

by admin
| 9:30

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona Federalna uprava policije BiH trenutno vrši pretres prostorija Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK na čijem čelu je Edin Ajanović, kadar Narodne stranke Radom za boljitak.

 

Razlog istrage su navodne nezakonite radnje vezane za poljoprivredne poticaje još u vrijeme kada je Ajanović obavljao funkciju ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK. U tom periodu Ajanović je bio i savjetnik Jerka Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra poljoprivrede FBiH, koji je prije nešto više od godinu dana, zbog sličnih radnji, boravio u pritvoru.

Nezvanično saznajemo da su pripadnici FUP-a uhapsili i Merseda Šerifovića, dugogodišnejg poslanika u Skupštini TK i predsjednika Kantonalnog odbora NSRzB TK. Pripadnici SIPA-e jutros u Širokom Brijegu uhapsili su bivšeg ministra poljoprivrede i dopremijera Federacije Jerka Ivankovića-Lijanovića.

Prilikom izvođenja ministra Ajanovića iz zgrade ministarstva, na novinarsko pitanje kako komentariše hapšenje, ministar je odgovorio “Ovo je politika”.

U Tužilaštvu TK, potvrdili su nam da je akcija šira, te da se pretresi vrše na području više općina TK.

-Istraga vezana za Ajanovića i Šerifovića je u toku, a pretresi se vrše i na drugim lokacijama u TK-kazao je za Bportal.ba Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Uskoro opširnije…

(Tuzlainfo.ba/Bportal.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.