Pet dana i 99 filmova: Dodjelom “Vila” sinoć završen 4. Tuzla Film Festival (VIDEO)

by admin
| 5:02

Dodjelom nagrada za najbolja prikazana filmska ostvarenja, sinoć je u BKC-u završen 4. Tuzla Film Festival.

“Vilu” TFF-a u konkurenciji pet prikazanih dugometražnih igranih filmova sa južnoslavenskih prostora, odlukom žirija koji su činili Ahmed Imamović, Srđan Vukadinović i Semir Fejzić, dobio je film “Naša svakodnevna priča” rediteljice Ines Tunjić, bh. kandidat za Oskara.

Za najbolji kratki igrani film proglašen je film “Kad bi ovce bile roze” rediteljice Đurđije Radivojević iz Srbije, a u kategoriji animirani filmova nagrađen je “Tajni laboratorij Nikole Tesle” reditelja Bruna Razuma iz Hrvatske.

“Prolaz za Stelu” rediteljice Ljiljane Šišmanović iz Hrvatske proglašen je za najbolji dokumentarni film, dok je specijalnu nagradu u ovoj konkurenciji dobio dokumentarni film “Maja”, mladih autora iz Tuzle Borisa Andrejevića i Damira Bošnjaka.

U kategoriji “Snimaj bilo čim” na koju si pristizali radovi sa ekološkom tematikom, za najbolji je proglašen kratki film “Pustite me da zujim”, Lejle Bihorac, učenice Gimnazije “Meša Selimović” iz Tuzle, dok je nagradu u kategoriji “Future generation short films”, namijenjenoj filmskim ostvarenjima mladih reditelja, za najbolji proglašen film “Pomegranate is the Fruit of Paradise”, koji potpisuje iranski reditelj Teymour Ghaderi.

Kao posljednji od 99 prikazanih filmova na ovogodišnjem festivalu, sinoć je tuzlanska publika imala priliku pogledati crnogorski dugometražni igrani film “Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš?”, a gosti festivala bili su i Milutun Mima Karadžić scenarista i glumac u filmu, te Dragan Đurković producent filma.

Organizatori su na ceremoniji zatvaranja najavlili da će se 5. Tuzla Film Festival naredne godine održati u oktobru.

Više fotografija sa ceremonije dodjele nagrada i 4. Tuzla Film Festivala pogledajte u galeriji na našoj Facebook fan stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.