Osam utakmica bez poraza: Igrači Slobode žale za propuštenim šansama!

by admin
| 19:41
U 9. kolu BHT Premijer lige “Crveno – crni su” na Kamberovića polju odigrali odličnu utakmicu, ali do boda došli golom Kostića tek u posljednjim minutama utakmice 1:1 (0:0).
 
U taboru Slobode se slažu da danas nisu osvojili bod, nego su izgubili tri.
 
“Nismo smjeli ovako lako ispustiti dva boda. Mladosti čestitam na borbi, ali mislim da smo bili bolji tokom čitave utakmice”, izjavio je Zeba po okončanju meča.
 
Crveno – crni su ponovo prokockali bezbroj sjajnih prilika. Posebno se to odnosi na prvih pola sata u kojima su mogli odvesti meč u potpuno drugom pravcu.
 
“Najveći problem nam je taj segment. To nas proganja od početka prvenstva, no vjerujem da će pročepiti u narednim utakmicama”, optimističan je Zeba.
 
Sloboda već osam uzastopnih mečeva ne zna za poraz. Već u srijedu pred “Crveno – crnim” je novi izazov – gostovanje kod Goražda u šesnaestini finala Kupa BiH, a narednog vikenda treće uzastopno gostovanje – stadion Pecara i domaći Široki Brijeg.
 
Nakon devet odigranih utakmica Sloboda zauzima drugu poziciju sa 18 bodova, dva manje od vodećeg Zrinjskog i bod više od trećeplasirane ekipe Širokog Brijega.
 
(Tuzlainfo.ba)