Slobodin golgeter pred današnji duel: Oprezni smo, u našoj ligi nema favorita!

by admin
| 10:15

Crveno – crni su hit ove premijerligaške sezone, a zahtjevni Tušanj oduševljen je igrama koje pružaju naši prvotimci. Nakon posljednjeg izdanja protiv Veleža Mersudin Ahmetović je svojim petim golom izbio na čelo liste strijelaca lige. Od Ahmetovića se očekuje da svoj golgeterski niz nastavi i ove nedjelje na Kamberovića polju gdje Crveno – crni idu u goste ekipi Mladosti.

Euforija zbog rezultata našeg tima je već uveliko zahvatila tribine Tušnja, no prvi strijelac Crveno – crnih kaže da u svlačionici vlada drugačije raspoloženje:

“Među nama nema euforije. Čvrsto stojimo na zemlji i idemo utakmicu po utakmicu. Na kraju sezone ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti i šta smo napravili”, objašnjava Ahmetović koji će biti najveća opasnost po gol Mladosti.

Crveno – crni o “domaćinima” imaju dovoljno informacija i spremni putuju u Zenicu.

“Mladost je ekipa puna fudbalera koji iza sebe imaju dosta premijerligaških sezona. Iskusni su i neće nam biti nimalo lako da dođemo do povoljnog rezultata. Jednostavno, u našoj ligi nema favorita i svako svakoga može da pobijedi. Mnogi kažu da smo mi favoriti u ovom meču, ali to ništa ne znači sve dok to ne potvrdiš na terenu. Samo na terenu se to dokazuje i mi ćemo morati odigrati najbolje što znamo ako želimo nastaviti sa našim dobrim rezultatima”, zaključuje prvi strijelac Crveno – crnih.

Utakmica Mladost – Sloboda igra se danas od 16 sati. Pravdu na Kamberovića polju dijeliće Haris Kaljanac (Sarajevo), uz asistenciju Harisa Bakovića (Sarajevo) i Amera Macića (Mostar). Korisnici operatera “Moja TV”, utakmicu će moći gledati u direktnom TV prijenosu.

(Tuzlainfo.ba)