U Tuzli počeo Međunarodni sajam pčelarstva: Učesnici nude kvalitetne proizvode od meda!

by admin
| 12:05

Udruženje pčelara Tuzla, pod pokroviteljstvom Grada Tuzle, Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, danas i sutra na Trgu slobode organizuju kulturno-privrednu  manifestaciju 3. Međunarodni sajam pčelarstva „Tuzla 2015“.

Tradicionalni sajam je i ove godine okupio brojne učesnike iz Tuzle, BiH ali i regije.

S obzirom na to da je ova sezona za pčelare bila izuzetno uspješna i kvalitet meda je bolji nego inače.To bi trebalo potvrditi i senzorsko ocjenjivanje kvaliteta meda, sa međunarodnim učešćem. Lokalni pčelari ističu kako kupci nepotrebno zanemaruju med sa Majevice ili Konjuha. Ta područja su nezagađena, priroda je netaknuta a i planinski med je kvalitetniji od ostalih.

Osim meda, posjetioci sajma mogu pogledati i kupiti ostale pčelinje proizvode, a tu su i prirodni čajevi, tinkture, ulja i drugi zdravi proizvodi.

Drugog dana Međunarodnog sajma pčelarstva bit će organizovano i stručno edukativno predavanje za pčelare i građane u prostorijama Kantonalne privredne komore. Inače, Sajam je organizovan s ciljem promocije pčelarstva kao privredne grane, promocije zdravog življenja i zaštite okoliša.

(Tuzlainfo.ba/RTV7)