MUP TK: Deset mlađih inspektora svečano položilo zakletvu!

by admin
| 15:59

Danas su u prostorijama MUP-a TK-a ministar Husein Topčagić i policijski komesar Fadil Šljivić sa saradnicima, upriličili svečanost polaganja zakletve za deset mlađih inspektora koji su nakon školovanja na policijskoj akademiji u Sarajevu zasnovali radni odnos u MUP-u TK-a.

 

Policijski komesar Fadil Šljivić je u svome obraćanju upoznao mlađe inspektore sa izazovima i obavezama koji ih očekuju u budućem radu, sa željom da svoja znanja sa policijske akademije primijene u praksi, poštujući odredbe Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima TK-a,  daju svoj doprinos u zaštiti građana i njihove imovine na području našega kantona.

Ministar Husein Topčagić je čestitajući mlađim inspektorima početak profesionalne karijere u MUP-u TK-a, istakao razumjevanje Vlade TK-a u potrebi daljeg kadrovskog i materijalno-tehničkog opremanja MUP-a TK-a, sa ciljem što povoljnijeg sigurnosnog okruženja za sve građane našeg kantona a i šire.

Nakon položene svečane zakletve mlađi inspektori su se javili u svoje organizacione jedinice unutar Uprave policje MUP-a TK-a čime počinje njihov profesionalni angažman u ovoj instituciji – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.