Otvoreno pismo: Dio članova tuzlanskog SDP-a od Imamovića traži da povuče kandidaturu!

by admin
| 18:06

Članovi SDP BiH Općine Tuzla okupljenih oko ideje Boljeg SDP-a BiH Jasminu Imamoviću povodom nastavka njegove neprincipijelne izborne kampanje za predsjednika SDP BiH uputili su otvoreno pismo u kojem ga pozivaju da javno povuče svoju kandidaturu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Povodom najnovije izjave dosljedno nedosljednog Jasmina Imamovića da Tuzla zaslužuje da ima predsjednika SDP BiH, stotine i hiljade članova i simpatizera SDP-a u Tuzli otvoreno iskazuju protest protiv takve licemjerne izjave koja vrijeđa zdravu pamet članova SDP-a u Tuzli. Pa, gospodine Imamoviću, zar si zaboravio šta si radio i šta se dogodilo na Vanrednom kongresu SDP-a u decembra u 2014. godine?

Zašto prije devet mjeseci nisi poručio da predsjednik SDP-a treba biti iz Tuzle? Svojom kandidaturom za predsjednika u 2015. godini dao si svima odgovor na ovo pitanje. Jasno, da jasnije ne može biti! Ali, i protivrječno, da protivrječnije ne može biti! Kako pronaći, gospodine Imamoviću, i trunku dosljednosti u Tvom djelovanju? Nikako, jer nije moguće.

Brojni članovi SDP-a Tuzle koji se ne boje Tvoje strahovlade u Tuzli i Tvojih prljavih metoda političke eliminacije javno Te pitaju:

– Zašto obmanjuješ javnost neutemeljenom pričom da si bio dvadeset i peti (25.) čovjek u hijerarhiji SDP-a? Kada si gospodine Jasmine govorio istinu, posljednjih dana ili posljednjih godina kada si se na sav glas hvalio da si najuticajniji potpredsjednik Glavnog odbora SDP-a i po tom osnovu jedan od najvažnijih ljudi u SDP-u?

– Zašto si gospodine Jasmine na Vanrednom kongresu podmetao nogu Selimu Bešlagiću – ratnom gradonačelniku Tuzle i čovjeku koji je dao važan doprinos svojevremenom ujedinjenju bh. socijaldemokratije? Jesi li to radio da bi Ti danas bio kandidat za predsjednika SDP BiH?

– Zašto si uoči Vanrednog kongresa onemogućio Bešlagića da bar ima priliku da razgovara sa tuzlanskim delegatima? Ako ništa drugo, morao si to učiniti kao dugogodišnji “odani” sekretar Selima Bešlagića iz čije sjene si postao načelnik Tuzle. Svi se pitaju koje je pravo lice Jasmina Imamovića, ovo današnje ili ono koje je Selima 12 godina veličalo i hvalilo.

– Da li osjećaš imalo lične odgovornosti za teške izborne poraze u Tuzli 2012. i 2014. godine?  Misliš li zaista da su krivi svi iznad i ispod tebe a da samo Ti nisi ni za šta kriv?

– Zašto si nastavio svoju katastrofalno lošu kadrovsku politiku koja je otjerala iz i od SDP-a veliki broj uglednih i priznatih građana Tuzle?

– Zašto si i poslije izbornih poraza nastavio provoditi svoju privatnu kadrovsku politiku i kreirati politiku straha, podaništva i poltronizma?

Gospodine Imamoviću, to su samo neka pitanja na koja brojni i dugogodišnji članovi SDP-a Tuzle ali i drugi dobronamjerni građani traže smislene odgovore.

Svima njima duguješ i pošteno objašnjenje zašto, kako i s kojim metodama si činio sve da diskreditiraš Selima Bešlagića tokom priprema i održavanja Vanrednog kongresa? Nažalost, nisi se zaustavio samo na blaćenju Bešlagića već si odlučio da diskreditiraš i oblatiš i brojne druge SDP-ove čelnike, kao i trenutne protukandidate, kako to niko u prošlosti SDP-a nije do sada uradio. Nije valjda gospodine Jasmine da su svi loši a samo ti dobar i bezgrešan?

Na kraju, iako Tvoj izborni štab tvrdi suprotno, vjerujemo da si i Ti svjestan da bi Tvoj izbor za predsjednika SDP-a doveo do potpunog raskola i nejedinstva u SDP-u ne samo Tuzle nego i šire. Zbog toga Te javno pozivamo da u ime budućnosti Tuzle i socijaldemokratije javno povučeš kandidaturu za predsjednika i da se javno izviniš svima koje si neopravdano ocrnio u prethodnom periodu.

Tuzla, 16. septembar 2015. godine

Članovi SDP BiH iz 40 mjesnih zajednica općine Tuzla

(TI/NAP)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.