Sloboda danas dočekuje Velež: Ozbiljnim pristupom do nove pobjede!

by admin
| 6:50

U taboru Crveno – crnih maksimalno ozbiljno su se pripremili za protivnika koji će danas gostovati na Tušnju.

Mostarski Velež stari je rival koji grčevito treba bodove u borbi za opstanak. Trenutno su pretposljednji na tabeli sa 10 bodova zaostatka za Crveno – crnim.

“Za svakog protivnika se isto pripremamo, a naš glavni cilj je da stvaramo ekipu koja će protiv svakoga ići na pobjedu. Vidljivo je to i nakon dosadašnjih sedam kola gdje smo mnogo bodova osvojili i na strani što nekada ranije nije bio slučaj”, objašnjava Nedim Omerović, prvi pomoćnik Husrefa Musemića.

Crveno – crni su favoriti protiv Veleža, no jedina potvrda toga može se dobiti na travnjaku Tušnja:

“Velež je ostao bez mnogo kvalitetnih igrača, ali su i doveli nove dobre fudbalere. Spremili smo se za njih i dobro znamo njihove prednosti i mane. Naš cilj je da svoju igru podignemo na još veći nivo i u tom slučaju nećemo se brinuti o igri protivnika. Jednostavno, svaki meč idemo na pobjedu!”.

Među navijačima već vlada velika euforija uoči sutrašnje utakmice, te se na derbi protiv Veleža gleda kao na nešto više od utakmice.

“Svjesni smo vjetrova prošlosti, ali bez obzira na to mi na svakog protivnika gledamo kao na tim kojeg želimo pobijediti”, zaključuje Omerović.

Utakmica se igra danas od 16.30 sati.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.