Građani traže pomoć nadležnih: Ruševni objekat u centru grada izvor je zaraze!

by admin
| 12:46

Grupa stanara ulica Hendek i Franjevačka u Tuzli obratila nam se pismom kojim nadležnim institucijama žele ukazati na dugogodišnji problem sa kojim se susreću.

U pismu se navodi:

Ovim putem Vas želimo zamoliti da nam pomognete u još jednom dodatnom u nizu apela prema nadležnim institucijama i vlasnicima objekta za sanaciju izvora zaraze i opasnosti u centru grada Tuzla, tako što ćete objaviti fotografije i molbu koju vam šaljemo.

Naime, u ulici Hendek u centru grada Tuzle nalazi se ruševni objekat u privatnom vlasništvu koji već nekoliko godina predstavlja izuzetnu opasnost od širenja zaraze uzrokovane nagomilanim otpadom u i izvan objekta, staništem pacova i drugih zaraznih životinja, ali i opasnosti od urušavanja, s obzirom da je objekat gorio u nekoliko navrata, a služi kao javni toalet i prenoćište beskućnicima. 

Pored izuzetne opasnosti za stanare okolnih objekata ulica Hendek i Franjevačka, stanje objekta predstavlja veliku opasnost za prolaznike od kojih su većinom brojni učenici Medicinske škole i Osnovne škole Pazar, ali i drugi brojni prolaznici koji dolaze do centra grada ovom ulicom, a što se posebno odnosi na opasnost od urušavanja krova i dijelova objekta.

Stoga i ovim putem molimo nadležne gradske  institucije i vlasnike objekta da poduzmu hitne  mjere sanacije ovog objekta kako bi se izbjegle posljedice zaraze i urušavanja objekta, i spriječilo ugrožavanja prolaznika i stanara ovih ulica – navedeno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.