Tuzlanski kanton: Troškove polaganja stručnog ispita u prosvjeti od sada snose pripravnici!

by admin
| 13:38

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici dala je saglasnost na Odluku o utvrđivanju visine troškova polaganja stručnog ispita.

Odlukom je utvrđena visina troškova polaganja stručnog ispita nastavnika, stručnih saradnika, saradnika i odgajatelja u ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja, internatima i domovima učenika na području Tuzlanskog kantona.

Naknada iznosi 150,00 KM i obuhvata troškove prvog polaganja stručnog ispita. Naknada troškova za polaganje ponovljenog ispita iznosti 75,00 KM. Naknada polaganja popravnog ispita iz općeg dijela iznosi 75,00 KM po svakom ispitu.

Novina u dijelu troškova polaganja stručnog ispita je u tome što troškove polaganja stručnog ispita snose pripravnici/volonteri, odnosno obje kategorije su izjednačene u dijelu obaveze izmirivanja troškova polaganja stručnog ispita.

Prema ranije važećoj Uredbi troškove polaganja stručnog ispita za pripravnike snosile su odgojno-obrazovne ustanove u kojima je pripravnik odradio pripravnički staž – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.