Tri sedmice do 3. Tuzla Film Festivala: Više od 100 filmova na tri lokacije!

by admin
| 12:01
2108 3TFF logo

UG Magic Factory ove godine u terminu od 10. – 14. septembra organizuje 3. Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma, koji će ljubiteljima filmske umjetnosti i ove godine ponuditi kvalitetan program na više lokacija u Tuzli.

Pored južnoslavenkog programa koji će posjetiteljima ponuditi dugometražne, dokumentarne, animirane, kratke i amaterske filmove iz kategorije „Snimaj bilo čim“, ove godine bit će prikazano i 26 filmova iz internacionalnog programa.

-To je zasigurno, između ostalog, kvalitet više u odnosu na prva dva festivala i vjerujemo da će i narednim godinama biti dio koji će se dodatno razvijati. Formiranje ovog programa rezultat je naše promocije na svjetskim filmskim festivalima, nakon čega smo dobili veliki broj prijava zanimljivih autora. Također, ove godine ćemo imati i internacionalni žiri u kategoriji dugometražnog filma – istakao je Boris Balta, direktor Festivala.

Projekcije filmova radit će se na tri lokacije i to: Bosanski kulturni centar, Narodno pozorište Tuzla i kino Kaledioskop, a u pet dana bit će prikazano oko 100 filmova (dugometražni – 7, dokumentarni – 27, animirani – 16, kratki – 23, internacionalni  – 25 i filmovi iz kategorije „Snimaj bilo čim“).

Pripreme za održavanje 3. TFF-a ove godine realizuje ekipa od deset mladih ljudi, te brojni volonteri, koji sa manjim budžetom nego prethodnih godina, pripremaju veliki broj zanimljivih sadržaja.

Pored filmskog, festivalski program će činiti tematske radionice, koje će voditi Srđan Šarenac, nagrađivani filmski reditelj, scenarist i producent, kao i Nikola Kojo, poznati glumac sa južnoslavnskih prostora. Tu su i kafe sa poznatim na kojima će se pojaviti značajna regionalna imena iz svijeta filma, te brojni prateći sadržaji koji će Tuzlu od 10. – 14. septembra učiniti centrom filma u ovom dijelu Evrope.

Više informacija o 3. Tuzla Film Festivalu – južnoslovenskog filma  može se pronaći na oficijelnoj stranici festivala www.tff.ba.

(Tuzlainfo)