Nakon serije nesreća: Zajednička akcija policije i motociklista u Tuzli

by admin
| 19:07
2008 moto

Dijeljenjem letaka na tri policijska kontrolna punkta, odnosno lokacije u gradu, Moto klub “Salines” Tuzla je u saradnji s MUP-om Tuzlanskog kantona (TK) organizovao akciju o bezbjednosti u saobraćaju, prvenstveno motociklista kao najugroženiju kategoriju u saobraćaju, a ujedno je bila i upozorenje ostalim učesnicima u saobraćaju.

– Kao jedini registrovani moto klub u gradu osjećamo potrebu i obavezu da se obratimo javnosti da na neki način utičemo i na motocikliste i ostale učesnike u saobraćaju, da se bezbjednost saobraćaja digne na viši nivo i da imamo što manje smrtnih slučajeva i tragičnih događanja – rekao je Almir Toromanović, član Upravnog odbora MK Salines te pozvao građane da pročitaju letak.

Kada su u pitanju motociklisti Toromanović je rekao da svaki mora imati zaštitnu opremu, posebno kacigu koja je zakonski obavezna.

On je apelovao na vozače dvotočkaša da se pridržavaju propisa i da nose zaštitnu opremu, kako bi zaštitili sebe i živote ostalih učesnika u saobraćaju, ali i na pješake.

– Podržavamo sve akcije koje doprinose smanjenju broja saobraćajanih nesreća i smrtno stradalih lica. Odlučili smo dati podršku, prije svega, zato što su članovi Moto kluba “Salines” akcenat stavili na motoriste, odnosno na korištenje zaštitne opreme i poštivanje saobraćajnih pravila i propisa. Svjedoci smo da su u ove dvije zadnje saobraćajne nesreće motociklisti bili bez zaštitne opreme čime su ugroženi njihovi životi – rekao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.

(TI)