Poznat program 4. TFF-a: Festival 16. septembra otvara film „Hiljadarka“

by admin
| 11:58

Tuzla Film Festival, koji će se po četvrti put održati u Tuzli u terminu od 16. do 20. septembra 2015. Godine, otvorit će regionalni hit „Hiljadarka“, koji je svoju premijeru doživio na SFF-u, a u kinima će se početi prikazivati od 10. septembra.

Pored ovog filma, koji je najvećim dijelom sniman na lokacijama u općini Banovići,  u glavnom programu bit će prikazani i filmovi: „Naša svakodnevna priča“ – film bh. rediteljice Ines Tanović, nagrađivani srbijanski film reditelja Vuka Ršumovića „Ničije dete“, zatim priča reditelja Darka Bajića o nastanku jugoslavenske škole košarke pod nazivom „Bićemo prvaci sveta“ i urnebesna crnogorska komedija „Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš?“ djelo reditelja Milana Karadžića.

Kao što je to bila praksa prethodnih godina, očekuje se da projekcijama prisustvuju i ekipe koje su učestvovale u realizaciji filmova.

Pored glavnog programa na TFF-u će biti prikazivani i filmovi u kategorijama dokumentarni, kratki i animirani film, zatim internacionalnoj kategoriji „Future generation“  i „Snimaj bilo čim“ za koje su predviđene festivalske nagrade u vidu „Vile TFF-a“, a ove godine bit će prikazivani i filmovi u okviru programa „Operacija kino“, te predfestivalskim  i festivalskim projekcijama za škole.

Svojim filmskim programom, poznatim umjetnicima iz zemalja regiona, kao i bogatim propratnim sadržajem, koji uključuje promocije, izložbe, diskusije sa režiserima, kafe sa poznatim glumcima i producentima, te festivalskim zabavama, ovaj događaj bi trebao privući pažnju ljubitelja filma, kako na području Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine, tako i šire.

Projekcije filmova radit će se u Bosanskom kulturnom centru i Kinu Kaledioskop.

Otvaranje festivala je 16. septembra 2015. godineu  19.30 sati u Bosanskom kulturnom centru.

Više o festivalu: http://www.tff.ba

(Tuzlainfo.ba/ A.V.)