Iznenadna kontrola u Mejdanu: Košarkaške reprezentativce testirala Agencija za antidoping kontrolu

by admin
| 12:16
1108 reprezentacija
  •  
  •  
  •  
  •  

U okviru priprema u kampu košarkaške reprezentacije BiH u Tuzli , prošlog petka Agencija za antidoping kontrolu BiH izvršila je iznenadnu doping kontrolu svih naših reprezentativaca.

Takođe, za nekoliko njih doping kontrolu je tražila i finansirala Svjetska antidoping agencija WADA .

-Nedavno smo u Sarajevu održali stalnu edukaciju našoj košarkaškoj reprezentaciji, a prema planu doping kontrola za 2014. godinu izvršili smo tetsiranje svih naših košarkaških reprezentativaca. Rezultate očekujemo za petnaestak dana iz ovlaštene laboratorije WADA-izjavio je za naš portal Amir Avdagić, pomoćnik direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH.

Inače, ovih dana sportsku javnost potresaju dva doping skandala koje je uspješno otkrila Agencija za antidoping kontrolu BiH, a radi se o kick bokserima, doping pozitivnom Velagiću i Selimoviću koji je odbio doping kontrolu i obojica su kažnjeni sa dvije godine zabrane takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Podsjećamo da je i jedan od naših trenutno najboljih košarkaša Elmedin Kikanović bio doping pozitivan zbog čega je pauzirao godinu dana. Nadamo se da ovaj put nećemo imati doping pozitivnih slučajeva.

(Tuzlainfo/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.