Navršilo se 15 godina: Porodica obillježila godišnjicu tragične smrti Mustafe Hukića

by admin
| 13:56
0908 hukic
  •  
  •  
  •  
  •  

Porodica i prijatelji danas su obilježili 15. godišnjicu otkako je njih, Tuzlu i brojne navijače Slobode, napustila jedna od najvežih legendi kluba sa Tušnja.

Mustafa Hukić – Huka, prvi trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, poginuo je tog kobnog ljetnog dana, 7. augusta 1999. godine, vraćajući se sa suprugom Budimkom iz Gračanice, u mjestu Devetak.

Prijatelji su položili i mjesto pogibije gdje su položili cvijeće legendarnom Huki, koji je u bogatoj karijeri osim u Slobodi, igrao i za Osijek, Adanu i San Jose.

Mustafa Hukić ostavio je dubok trag i u trenerskoj karijeri Slobode. Završio je svoju igračku karijeru 1985 godine, a poslije toga odlazi u trenerske vode. Bio asistent selektoru A reprezentacije BiH, Fuadu Muzuroviću, a u isto vrijeme vodio je i fudbalsku B selekciju naše zemlje. 

U periodu 1994 – 1999 vodio je F.K Slobodu, a mnogi će se složiti da je upravo u tom periodu poslijeratna Sloboda igrala svoj najbolji fudbal.

Grad Tuzla odao mu je počast tako što po njegovom imeu ulica pored sportskog centra Mejdan nosi ime, ali je, nažalost, tradicionalni turnir “Mustafa Hukić” posljednjih nekoliko godina ukinut.

(Tuzlainfo.ba/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.