„Jedan grad, jedna ljubav“: Promovisan film o povratku FK Sloboda u društvo najboljih!

by admin
| 5:33
0708 promocija
  •  
  •  
  •  
  •  

U Kinu Kaleidoskop sinoć je premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom “Jedan grad, jedna ljubav”.

Promocija filma je upriličena u sklopu 6. Međunarodnog festivala mladih Kaleidoskop, koji se održava u Tuzli od 5. do 10. augusta. Film “Jedan grad, jedna ljubav” govori o različitim osobama koje povezuje ista strast – tuzlanska Sloboda. Likovi nisu profesionalni glumci već osobe iz stvarnog života koje u filmu prenose svoje duboke i najiskrenije emocije. Radnja filma odvija se 29. marta 2014. godine, kada FK Sloboda igra odlučujuću utakmicu za ulazak u Premijer ligu, protiv FK Jedinstvo.

“Film prikazuje put FK Sloboda ka Premijer ligi, odnosno povratak u elitni rang takmičenja, te tri osobe različitih interesovanja koje spaja zajednička strast i ljubav prema ovom klubu. Glumci su autentične osobe iz stvarnog života i ono što je prikazano u filmu jeste njihova stvarnost – FK Sloboda”, izjavio je i Haris Kamberović, producent filma.

Podršku snimanju filma među prvima su dali članovi Udruženja Prijatelji FK Sloboda. Njihov cilj je vratiti Slobodu u životne tokove gdje će klub biti kohezioni faktor i nešto lijepo što će se dešavati u životima mladima ljudi.

Reprizu filma možete pogledati 07.08.i 08.08. 2014. godine sa početkom u 13:00 časova, u prostorijama Doma mladih Tuzla.

Mnogobrojna publika u kinu Kaleidoskop u dahu je pogledala ovo sjajno filmsko ostvarenje. Po okončanju filma, prisutni nisu mogli sakriti oduševljenje onim što su vidjeli. Emocije su proradile, jer – Život bez Slobode, nije život!

(TI/tuzlarije.net)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.