Sastanak u Vladi TK: Institut za odbrambene tehnologije zainteresovan za usluge TTU-a

by admin
| 9:52

Uvođenje novih proizvoda i tehnologija iz oblasti namjenske proizvodnje, te uništavanje ili remont određenih viškova vojnih sredstava u Tvornici transportnih uređaja Tuzla bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i resornog ministra Srđana Mićanovića sa predstavnicima Instituta za odbrambene tehnologije Tuzla.

Premijer i ministar su predsjedniku Upravnog odbora Instituta Denisu Prciću prezentirali stanje u kojem se TTU Tuzla trenutno nalazi, te je zaključeno da je, obzirom na trenutno stanje u Tvornici, revitalizacija kroz stečajni postupak jedino rješenje. Tako će TTU dobiti novi prohodan transakcijski račun za poslovanje, a rješavat će se i besperspektivne imovine, čime će dodatno rasteretiti svoje proizvodne jedinice.

„Ohrabruje nas interes strateških partnera da uđu u Tvornicu transportnih uređaja u Tuzli. To je upravo ono što smo mi kao Vlada u proteklom periodu i govorili. Posebnu težinu ovom interesu daje činjenica da se radi o namjenskoj industriji“ istakao je premijer Gutić i dodao da sve ovo pokazuje da je Vlada na pravom putu da kroz stečajno restrukturiranje Tvornicu transportnih uređaja postavi na zdravije noge.

Osim Prcića, delegaciju Instituta činili su direktor Instituta dr. sc. Milenko Rimac i prof. dr. Abaz Mandžuka – saopšteno je iz odjelejnaj za informisanje Vlade TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.