Nezadovoljni: Mještani Tubesija (Kojšino) napali geološki tim Općine Tuzla!

by admin
| 19:30
0608 satorsko naselje
  •  
  •  
  •  
  •  

Pet geoloških timova Civilne zaštite Općine Tuzla od jučer je na terenu. Obišli su sva registrovana klizišta nakon majskih poplava, te utvrdili novo pomjeranje tla koje je uočeno nakon jučerašnjeg nevremena i današnjih kišnih padavina – objavio je RTV Slon.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović istakao je da su ranije urađene drenaže u kritičnim naseljima koja su podložna klizištima uspjele sačuvati tlo i reaktiviranje postojećih klizišta. Poziva sve građane da na tretiranim padinama čuvaju svoje objekte od poplava i da, ukoliko imaju za potrebu postavljanje novih drenaža, da to urade uz obaveznu konsultaciju tuzlanskih geologa  Civilne zaštite.

Imamović također ističe da je prisutan pritisak od strane građana da nadležni timovi izađu što prije na teren nakon poziva, te građane poziva na strpljenje.

Posebnu neugodnost na terenu, danas su doživjeli članovi jednog geološkog tima, predvođeni prof.Izetom Žigićem za vrijeme posjete mještanima naselja Tubesije (Kojšino), gdje je skoro došlo do fizičkog obračuna (većina stanovnika ovog naselja je još od maja smještena u šatorskom naselju u blizini Panonskih jezera op.ti)

Zbog tih problema, nadležni tim do daljnjeg neće obilaziti pomenuto mjesto.

(RTV Slon) / Foto: RTV 7

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.