Nastavljeni radovi: Bijedić do kraja godine obećao modernu saobraćajnicu Kreka – Šićki brod

by admin
| 6:36
2007 radovi
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon višemjesečnih čekanja zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa, ponovo su intenzivno krenuli radovi na izgradnji moderne ceste sa četiri trake na zapadnom ulazu u Tuzlu.

-Na cijeloj dužini trase riješeni su imovinsko pravni odnosi što je bio uslov da dobijemo građevinsku dozvolu. Imali smo jako puno problema sa imovinskim odnosima, što je i bio razlog ovolikog kašnjenja. Zato se dosadašnji dio radova odvijao po fazama, gde smo prvo išli sa radovima do bolnice Kreka. Sada nastavljamo dalje dok se cesta ne spoji sa ranije obnovljenom petljom Šićki brod-kazao je za Bportal.ba, Enver Bijedić, federalni ministar prometa i komunikacija.

Radove vrijedne nešto više od deset miliona maraka finansiraju Autoceste Federacije BiH, a oni bi trebali biti okončani do kraja godine.

-Ukupna cijena posla je oko deset i po miliona maraka, a izvođači radova je konzorcij manjih kompanija sa područja TK. Rok za izvođenje radova predviđen je s krajem godine. Tuzla će dobiti moderni ulaz u grad sa četiri trake, sa jednim kružnim tokom koji će biti na raskrsnici kod bivše fabrike Siporeks-dodaje Bijedić.

Osim ove, najznačajnije dionice za sve one koji sa zapadne strane dolaze u Tuzlu, federalno ministarstvo prometa i komunikacija trebalo bi uskoro obezbijediti i sredstva za ostale puteve u gradu soli, koji su pod nadležnošću FBiH.

(Tuzlainfo/Bportal.ba) 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.