ABC Basket odličan na “Kengur kupu”: Pioniri drugi, Matej Panić najbolji strijelac

by admin
| 10:10

Proteklog vikenda u Zenici je održan XVII Kengur CUP, koji je i ovaj put okupio veliki broj košarkaša i košarkašica, iz nekoliko zemalja regiona i centralne Evrope.

Jedna od rijetkih košarkaških ekipa, koja je učestvovala na ovom turniru sa sve tri takmičarske selekcije (pioniri,kadeti,juniori) i jedna od rijetkih sa područja TK je ekipa Košarkaškog kluba “ABC BASKET” TUZLA.

Pioniri KK “ABC BASKET” su postigli najvredniji rezultat,osvajanjem 2. mjesta, a posebno raduje i činjenica da je najbolji strijelac turnira u pionirskoj konkurenciji bio član KK “ABC BASKET”, Matej Panić (2002.godište).

Osim toga prijatno su iznenadili kadeti KK”ABC BASKET”,koji su u vrlo zanimljivoj i rezultatski neizvjesnoj utakmici porazili svoje vršnjake iz Hrvatske i osvojili 3. mjesto na turniru.

Vrijedno je istaći i odlično 5. mjesto juniorske selekcije KK”ABC BASKET”, pa se na kraju može samo izreći zadovoljstvo postignutim rezultatima na samom početku nove sezone,što će sigurno biti podstrek svima u klubu za postizanje još boljih rezultata u narednoj sezoni.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.