FK Sloboda: „Tanak“ igrački kadar na Tušnju, čeka li „crveno-crne“ borba za opstanak?

by admin
| 19:53
2307 fksloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Pobjedom nad ekipom FK Sloboda, gračaničko Bratstvo danas je odbranilo titulu na turniru “11 šehida nogometnih asova Doboj Istoka”.

Nakon što su jučer u polufinalu pobjedili ekipu Doboj Istoka sa 6:0, a Tuzlaci ekipu Zvijezde sa 2:1, Gračanlije su u finalnoj utakmici danas slavili sa 2:0 (Kadić – 8. minut, Vehabović – 11. minut).

„Crveno-crni“ su igrali sa kombinovanim sastavom, a od prikazanog vrijedno je pomenuti tek crveni karton Samira Efendića.

Ekipa Denisa Sadikovića do prvenstva ima još manje od sedam dana sa podizanje forme. Koliko će u tome i uspjeti vidjet ćemo u Travniku, gdje će Tuzlaci početi povratničku Premijerligašku sezonu.

Ono što je sigurno, Uprava kluba nije odgovorila premijerligaškim potrebama, jer Tuzlaci u novu sezonu ulaze sa slabijom ekipom od one koja je završila prvenstvo u Prvoj ligi BiH.

Šta sa igračima koje ima na raspolaganju može učiniti stručni štab Denisa Sadikovića, vidjet ćemo već nakon prvih utakmica koje dolaze.

Ako se „po jutru dan poznaje“, i ako u naredno jsedmici na Tušnju ne osvane dva-tri prava premiejrligaška pojačanja, borba za opstanak u društvu najboljih, trenutno je najrealnija opcija za „crveno-crne“.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.