Ministarstvo za boračka pitanja TK: Objavljene liste kandidata za obavljanje volonterskog staža

by admin
| 7:08
0101 vladatk logo
  •  
  •  
  •  
  •  

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je danas  preliminarne liste kandidata za obavljanje volonterskog staža branitelja i članova njihovih porodica.

Prema ovoj listi volonterski staž će imati priliku da odradi 90 prvorangiranih kandidata od ukupno 389 kandidata koji su prošli proceduru razmatranja zahtijeva u pogledu kompletnosti.

Također, Komisija je objavila i listu kandidata za obavljanje volonterskog staža čiji su zahtjevi odbijeni kao neosnovani i nekompletni, a koja sadrži i razlog odbijanja svake od aplikacija.

Nezadovoljni kandidati mogu podnijeti prigovor Ministru za boračka pitanja, u roku od 8 dana od dana objavljivanja ove liste.

Po razmatranju i eventualnom usvajanju prigovora polovinom mjeseca augusta očekuje se usvajanje konačne liste kandidata za obavljanje volonterskog staža. Nakon objave Konačne liste Ministarstvo će u saradnji sa Službom za zapošljavanje raspisati Javni poziv za izbor poslodavaca kod kojih će volonteri imati priliku odraditi svoj staž.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.