Vijeće ministara BiH: Građani sa poplavljenih područja neće plaćati naknade za lične dokumente

by admin
| 12:19
2407 lk
  •  
  •  
  •  
  •  

Izdavanje ličnih dokumenata bez plaćanja naknada za građane sa poplavljenih područja  bit će moguće od 29. jula pa sve do 11. septembra.

To je omogućeno dopunama Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata, koje je usvojilo Vijeće ministara BiH, 25. juna.

Dopunama Pravilnika privremeno se oslobađaju od plaćanja naknade za lična dokumenta osobe koje su tokom poplava i na klizištima izgubile dokumenta ili su ona oštećenja.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a danas podsjećaju da će građani, iz poplavama i klizištima ugroženih područja, koji su prijavili oštećenje ili gubitak ličnih dokumenata u ovim nepogodama, moći na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenta predati zahtjev za izdavanje tih dokumenata bez naknade.

S obzirom da je Pravilnik o dopunama Pravilnika o cijeni ličnih dokumenata precizirao da privremeno oslobađanje od plaćanja naknade za lična dokumenata traje 45 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika, mole se građani kojima su lična dokumenta stradala u poplavama i klizištima u maju ove godine, da svoje zahtjeve predaju do 11. septembra.

MUP-u RS-a je dosad prijavljeno da je u poplavama izgubljeno i uništeno 240 ličnih karata, 181 vozačka dozvola i 387 putnih isprava.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.