(FOTO) Proleter kup 2014: Na turniru 28 ekipa, najbolji FK Sloboda i FK Budućnost

by admin
| 16:10
2007 proleter
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudbalski Klub Proleter Slavinovići, ovog vikenda uspješno je organizovao Prvi pozivni fudbalski turnir za dječake rođene 2003. i 2005. godine  “Proleter kup 2014.”, koj ije u dva dana okupio više od 300 dječaka iz cijele BiH.

Prvog dana turnira igrane su utakmice u uzrastu dječaka rođenih 2003. godine, a trijumfovala je ekipa FK Sloboda iz Tuzle. Drugo mjesto je osvojila NK Gradina Srebrenik, a treće FK Podrinje Janja.

Za najboljeg igrača u ovoj konkurenciji proglašen je Aljo Ćelahmetović iz FK Podrinje Janja, najbolji golman je Faris agvranović iz SK Bambi, a najbolji strijelac je Dženit Hajdarević iz FK Sloboda sa postignutih šest golova.

Danas su snage odmerili dječaci rođeni 2005. godine i mlađi, a prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa FK Budućnost Banovići. U finalu seu rezultatom 2:1 bili boji od drugopasirane ŠF Kolibri, dok je treće mjesto zauzela ekipa SK Bambi.

Iz ekipe Bambija je i najbolji igrač Denis Bratovčić, najbolji golman je Adnan Dervišević iz Kolibrija, dok je najbolji strijelac Mahir Rizvić iz Banovićke Budućnosti, koji je protivničke mreže tresao čak sedam puta.

Igrači iz prve tri prvoplasirane ekipe su dobili medalje i pehare, a nagrade su dodijeljene i najboljim pojedincima.

-Zadovoljni smo odrganizacijom turnira, a posebno pokazanim fer-plejom svih učesnika, jer je druženje i razvijanje novih prijateljstva među budućim fudbalerima, glavni cilj ovog turnira. Obzirom da je ovo prvi turnir ove vrste koji organizujemo, stekli smo veliko iskustvo i nadamo se da ćemo već u narednim imati ekipe iz inostranstva i organizaciju turnira podići na veći nivo – rekao nam je Adnan Sarajlić, šef omladinskog pogona FK Proleter Slavinovići.

U dva takmičarska dana nastupilo je 28 ekipa iz 16 klubova: FK Radnik Bijeljina, FK Sloboda Tuzla I, ŠF Respekt Kalesija, ŠF Kolibri, FK Podrinje  Janja, NK Bratstvo Gračanica, FK Budućnost Banovići, NK Sloga Tolisa, FK Sloga Simin Han, FK Sloboda Tuzla II, FK Proleter Slavinovići, ŠK Bambi Tuzla, ŠF Eurofudbal Stjepan Polje, ŠF Klub 7 Tuzla, FK Sapna, ŠF BiH Barca Doboj Jug.

Organizaciju turnira su pomogli Općina Tuzla, Vitalis, Pekara Hamko, Medž Transporti i Coca – Cola.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.