OKK Sloboda sa podmlađenim timom: Predstavljeni novi stručni štab i pojačanja

by admin
| 4:32

Na jučer održanoj press konferenciji u OKK Sloboda Tuzla, predsjednik kluba Aid Berbić predstavio je novog šefa stručnog štaba, Vladimira Mićanovića i njegovog asistenta, Edina Užičanina.

Također, pored prošlogodišnjih kapitena Miodraga Tanasilovića i Saše Džambića, prisutni su bili i novi članovi kluba, Luka Jovanović i Mihailo Sekulović. Predsjednik je potcrtao dva osnovna cilja u predstojećoj takmičarskoj sezoni plasman u Ligu 6 odnosno polufinale doigravanja, te podmlađivanje ekipe, što je već i učinjeno, s obzirom na činjenicu da je prosjek senioskog sastava 22 godine.

Vlado Mićanović je rekao da mu je drago što je dobio priliku za dokazivanje kao šef stručnog štaba Slobode, te da će učiniti sve da ostvari zacrtane ciljeve, dok je njegov novi pomoćnik Edin Užičanin istakao da je počastvovan što je dobio mogućnost da aktivno uzme učešće u radu kluba kao što je Sloboda, te će nastojati da svoje obrazovanje i iskustvo stečeno na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, stavi u službu kluba.

Novi članovi, Jovanović i Sekulović su izjavili da nisu došli da bi puno pričali, nego da igraju, te da se nadaju da će ih najbolja dvoranska publika u BiH podržati, a da će oni nastojati da se svojim igrama oduže za ukazano povjerenje.

Tanasilović i Džambić su istakli da je dobro što je kostur ekipe ostao isti, da se većina igrača dobro poznaje te da nema puno novih igrača. Takođe, oni će nastojati da svojim ponašanjem i odnosom podrže mlade igrače u košarkaškom sazrijevanju – saopšteno je iz OKK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.