Spremaju se težak raspored: FK Sloboda na pripremama u Etno selu “Stanišić”

by admin
| 7:35

Crveno – crni su nakon dvodnevnog odmora jučer započeli pripreme za derbi sa Željezničarom. Prvenstvena pauza iskorištena je da ekipa otputuje na mini pripreme u Etno selo “Stanišić” kod Bijeljine gdje su izabranike Husrefa Musemića dočekali izvrsni uslovi za rad.

Izabranici Husrefa Musemića u Semberiji ostati do subote gdje će se u miru pripremati i uigravati za gostovanje na Grbavici u okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH. Veliki derbi igra se 9. septembra (srijeda), a u crveno – crnom taboru svi su odlučni da se i popularnoj Dolini ćupova nastavi pozitivna rezultatska serija.

 

Uslovi u Etno selu “Stanišić” izvrsni su za pripremu ekipe, radi se punom parom, te je boravak van Tuzle došao u idealno vrijeme jer su pred Crveno – crnim veoma zahtjevne premijerligaške utakmice. Od četiri naredna meča naš tim će čak tri puta biti gost (Željezničar, Mladost i Široki Brijeg), a na Tušnju će se samo dočekati Velež. Dodajmo da u ovom mjesecu započinje i takmičenje u Kupu BiH, pa će Crveno – crni ući u period tijesnog raporeda odigravanja utakmica.

Zdravstveni bilten ekipe je povoljan, a osim Muhameda Mujića koji zbog povrede propušta mini pripreme u Semberiji, svi ostali prvotimci su na raspolaganju šefu struke Husrefu Musemiću. Zbog obaveza u mladoj reprezentaciji Kenan Pirić će se naknadno priključiti timu, a opravdano odsutan je i pomoćni trener Amir Spahić koji je trenutno na trećem semestru edukacije za dobijanje trenerske UEFA Pro licence.

(Tuzlainfo.ba/fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.