„Sunce, ti i ja…”: U subotu besplatni dermatološki pregledi na Panonskim jezerima

by admin
| 6:32
1507 dm
  •  
  •  
  •  
  •  

Ljeto donosi mnoge radosti, sunčanje, plivanje, druženje i šetnje. Pri tome često zaboravimo da pretjerano izlaganje suncu može biti štetno za kožu.

Zbog toga dm već treću godinu sprovodi kampanju informisanja i educiranja javnosti o pravilnoj zaštiti od štetnog uticaja sunca i o prevenciji bolesti kože.

-Kako bi što veći broj građana potakli na odgovorno ponašanje na suncu, i ovog jula na bosanskohercegovačkim kupalištima organizujemo  besplatne dermatološke preglede pod nazivom „Sunce, ti i ja…”. Posjetite nas na najpopularnijim kupalištima, iskoristite besplatne preglede kože i uživajte u zabavnom programu koje smo spremili samo za vas – saopštili su iz  – „dm drogerie markt „d.o.o.

Akcija je planirana na pet lokacija u BiH, a u Tuzli će se održati u subotu 12. jula na Panonskim jezerima.

Preglede će vršiti specijalisti Dermatološkog društva, a posebnu pažnju poklonit će najmlađim posjetiocima i njihovim roditeljima kako bi ih uputili da od malih nogu vode brigu o pravilnoj zaštiti. Da bi dan na suncu protekao bez crvenila i opekotina organizator će dijeliti narukvice s indikatorom UV zračenja, a za sve prisutne pripremaju obilje zabave i atraktivne igre namijenjene svim generacijama.

Najmlađi će se družiti s klaunom, dok odrasle očekuje aerobik u vodi i igra „Čovječe ne ljuti se“ sa figurama živih igrača.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.