Građani Miladija nastavljaju gradnju svoje džamije: Devastirani objekat čeka donatore (FOTO)

by admin
| 14:05
0607 dzamija
  •  
  •  
  •  
  •  

Na inicijativu grupe građana iz tuzlanskog naselja Miladije, nedavno su pokrenute aktivnosti kako bi se nastavila gradnja džamije u ovom naselju, koja je obustavljena još 2003. godine.

Gradnja džamije u Miladijama je započeta 2001. godine, sredstvima donatora iz Kuvajta. Tokom dvije godine veći dio „grubih“ radova na izgradnji je bio završen, a objekat je bio pokriven, te čak urađen i dio radova na unutrašnjem uređenju.

Međutim, radovi su iznenada stali 2003. godine, od kada je objekat džamije kratko koristio Merhamet za svoje potrebe, da bi njihovim odlaskom objekat bio prepušten sam sebi, nakon čega je većim dijelom i devastiran.

-Grupa građana iz MZ Kreka je u junu očistila objekat i dvorište, a nedavno smo formirali Inicijativni odbor za nastavak gradnje. Evidentno je da je džamija u ovom dijelu Tuzle potrebna, a obzirom da već imamo dosta posla urađenog na njenoj izgradnji, dogovorili smo se da animiramo građane i privrednike da nam pomognu da se radovi i završe – rekao nam je Enis Šišić. Koordinator aktivnosti na nastavku gradnje u Miladijama.

Prilozi za izgradnju džamije se mogu uplatiti na račun Medžlisa Islamske zajednice Tuzla broj  1321002003252350 ili direktno inkasantima, a više informacija se može dobiti na telefon 062 343 740.

Džamija u izgradnji se nalazi u blizini „Kolona“ u naselju Miladije. Na fotografijama je prikazano idejno rješenje, te stanje džamije prije i poslije akcije čišćenja.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.