UKC Tuzla: Informativni list Ustanove obilježava jubilej 20 godina postojanja

by admin
| 11:33

Vjesnik UKC je informativni list Ustanove koji u kontinuitetu izlazi od 1995 godine i predstavlja svojevrstan arhiv događaja, ljudi i promjena koje su se dešavale u Ustanovi. Na stotine informacija govore o rastu i razvoju Ustanove, uvođenju novih metoda, napredovanju i edukaciji kadrova te posjetama stručnjaka i uglednika iz svih sfera života.

Prvi broj informativnog lista JZU UKC Tuzla pod nazivom Bilten objavljen je u septembru 1995.godine  na 8 stranica. Glavni i odgovorni urednik Biltena bila je Nermina Durmić Kahrović, a Urednik fotografije bio je Abdurahman Danko Karaosmanović. 

U majskom i septembarskom broju Biltena objavljenih u 1997.godini uz obilje informacija koje su donosile novine za fotografije se pobrinuo fotograf Eldar Azapagić.

Od decembra 1997.godine do decembra 1999.godine urednička dužnost bila je povjerena iskusnom tuzlanskom novinaru, Pašagi Duriću, a obaveza da obezbijedi adekvatne fortografije i ilustruje događaje  fotografu Eldaru Šehiću.

U novembru 1999.godine redakciji Biltena pridružila se Amra Odobašić, diplomirani žurnalista koja je od broja 23, objavljenog u februaru 2000. godine preuzela uredničke obaveze.
Kontinuitet izlaženja, sadržajnost i cilj da informiše u potpunosti su ispunjeni.

U januaru 2003.godine, Bilten mijenja ime u Zdravstvene novine i s modernijim pristupom i koncepcijom postaje prepoznatljiv list i izvan ove ustanove, predstavljajući dobru arhivsku građu o razvoju zdravstva na ovim prostorima.

Zdravstvene novine novog urednika dobile su u 2005.-godini, kada je za urednika imenovana Azra Kunosić a 2006.godine mijenjaju ime u Vijesnik UKC. Za glavnog urednika  jula 2008. godine imenovana je Amra Odobašić. 
Od avgusta 2010. godine Vjesnik UKC Tuzla je u formi elektronskog glasila i objavljuje se mjesečno na web sajtu Ustanove. Danas ga  uređuju  Ersija Aščerić-Mujedinović, Eldar Šehić i Lejla Brkić.

(Tuzlainfo.ba/UKC Tuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.