Preporuka Rijaseta IZBiH: Olakšati uvjete rada tokom mjeseca ramazana!

by admin
| 9:33
2907 stara cesma

U subotu, 28. juna 2014. godine nastupio je mjesec ramazan – najodabraniji mjesec u hidžretskom kalendaru kojeg muslimani obilježavaju postom i drugim sadržajima kojima iskazuju svoju bogobojaznost i jačaju svoju duhovnost.

S obzirom da mjesec ramazan dolazi u periodu sa najdužim trajanjem dana, Rijaset Islamske zajednice uputio je preporuku ustanovama, preduzećima i organizacijama da, u granicama objektivnih mogućnosti, građanima dodatno olakšaju uvjete rada tokom ovog mjeseca, navodi se u preporuci Rijaseta u kojoj se dalje kaže:

– Preporučujemo javnim komunalnim preduzećima koja vrše usluge snabdijevanja vodom, energentima ili prijevoza da imaju u vidu potrebe građana za ovim uslugama posebno u prediftarskom (16,00 -21,00 h) i sehurskom (02,00 – 03,00 h) vremenu, a u smislu smanjenja ili adekvatne vremenske preraspodjele redukcija, isključenja i slično. Preporučujemo da se gradski prijevoz u većim urbanim sredinama pojača u terminu odlaska i povratka sa teravih-namaza (22,00 – 24,00 sata). Cijenimo da će, pokazujući razumijevanje za specifične potrebe građana tokom ramazana, ustanove, preduzeća i organizacije, uz zadovoljstvo uposlenika postići i ugodniju radnu klimu i veću produktivnost – istakli su u Rijasetu Islamske zajednice.

(TI)