„Modrac 2014“: Deveti kup jadransko-podunavskih zemalja osvojila ekipa iz Kruševca

by admin
| 6:29
0107 modrac
  •  
  •  
  •  
  •  

Na jezeru Modrac protekloga vikenda održan je 9. Kup jadransko-podunavskih zemalja „Modrac 2014“, na kome se u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji takmičilo sedamnaest ekipa sa više od pedeset takmičara.

Sudjelovala su sportska ribolovna društva iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Slovenije. Takmičenje je trajalo dva dana po četiri sata, a provedeno je na Plaži jezera Modrac, nedaleko od Lukavca.

U izuzetno jakoj konkurenciji najbolje rezultate postigla je ekipa SRK „Čigra-Debox“ Kruševac, iz Srbije kojoj je pripao i prelazni pehar Kupa jadransko-podunavskih zemalja. Drugo mjesto osvojio je ŠRK „Interland-Varaždin“ iz Hrvatske, dok je treće mjesto pripalo je ekipi SRK „Rudar-Kreka“ iz Tuzle.

Da vode jezera Modrac posebno odgovaraju sportskim ribolovcima iz Srbije pokazao je i dobar uspjeh Srbijanaca i u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je najbolji rezultat postigao Vladimir Mrkušić iz Kruševca. Drugo mjesto je pripalo hrvatskom takmičaru Kristianu Kosmaču iz Varaždina, a treće Milanu Nenadoviću iz Srbije.

Najbolji rezultat od domaćih sportskih ribolovaca postigao je Muris Đug iz SRK „Rudar-Kreka“ Tuzča, koji je osvojio peto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Naredne godine Kup jadransko-podunavskih zemalja bit će održan u Sloveniji.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.