Informišite se: Grad Tuzla organizuje prezentaciju o mogućnostima ulaganja u tov junadi

by admin
| 7:01

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla obavijestila je zainteresirane proizvođača, kao i građane koji imaju uslove za pokretanje poljoprivredne proizvodnje, u segmentu proizvodnje goveđeg mesa-tova junadi, da gradska uprava Grada Tuzla aktivno prati pozitivna dešavanja na planu odobrenog izvoza značajnih količina svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, što otvara mogućnosti proizvođačima sa ovog područja za dugoročno stabilno i sigurno ulaganje u povećanje, kao i pokretanje proizvodnje u oblasti tova junadi.

Nakon nekoliko pripremnih sastanaka, spomenuta služba će organizovati prezentaciju o mogućnostima ulaganja u ovu proizvodnju, koja će se održati dana 10.09.2015. godine (četvrtak), u 10:00 sati, u prostorijama JU „Dom penzionera“ Tuzla.

Na ovom skupu prezentirati sve važne informacije o ovoj proizvodnji, u pogledu mogućnosti nabavke grla za tov, uslova otkupa, ostvarivanja poticaja, obezbjeđenja povoljnih finansijskih sredstava za ulaganja u ovu proizvodnju.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.