Kup jadransko-podunavskih zemalja Modrac 2014: Takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

by admin
| 11:53
2606 modrac
  •  
  •  
  •  
  •  

Tuzla i Lukavac će od 26. do 29. juna biti domaćini Devetog kupa jadransko-podunavskih zemalja u sportskom ribolovu Modrac 2014. Ribolovci iz regiona takmičit će se na obalama jezera Modrac u lovu ribe udicom na plovak u ekipnioj i pojedinačnoj konkurenciji. Zvanično otvaranje bit će upriličeno u petak 27. juna u 18.00 sati u Sportsko-kulturnom centru Mejdan u Tuzli, dok je takmičarski dio planiran za posljednja dva dana turnira.

Organizator ovog velikog takmičenja, na kome će sudjelovati devetnaest ekipa iz Regiona, bit će Sportsko-ribolovni savez Bosne i Hercegovine, a tehnički organizator Sportsko-ribolovno društvo Rudar-Kreka, inače jedno od najtrofejnijih bosanskohercegovačkih društava. Značajni uspjesi tuzlanskih ribolovaca na međunarodnim takmičenjima skrenuli su veliku pažnju na Tuzlu i jezero Modrac, na kome će se i provesti takmičenje. Iz Organizacionog odbora je najavljeno da će između ostalih na takmičenju sudjelovati ekipe iz Srbije (Šumadija Kragujevac, Ribolovac Novi Sad, Čigra Debox Kruševac), iz Slovenije (Redeče, Ptuj, Brežice i Maribor), iz Hrvatske (Bjelka GME Sunja, Interland Varaždin, Sveti Petar Zagreb), dok će bosanskohercegovačke ekipe će predvoditi domaćin Rudar-Kreka Tuzla, te ekipa Sarajevo 1906 iz Sarajeva.

S obzirom da će takmičenje biti organizovano na izuzetno pristupačnom terenu na Plaži jezera Modrac, zainteresirana publika moći će uživati u vještinama velikih svjetskih majstora ribolova. Takmičarski dio će trajati po četiri sata 28. i 29. juna 2014.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.