Jačanje veza BiH i Turske: Advokatske komore Tuzla i Kirklareli dogovorile saradnju

by admin
| 14:01
1906 advokati

U posjeti Tuzli jučer je boravio predsjednik Advokatske komore Turske, gospodin Av. Prof. Dr. Metin Feyzioglu i Harun Saygili, predsjednik Advokatske komore Kirklareli sa saradnicima. 

Povod posjete delegacije iz Turske bio je potpisivanje Pisma namjere o saradnji između Advokatske komore Kirklareli i Regionalne advokatske komore Tuzla, sa ciljem da se kroz razmjenu iskustava advokati iz Tuzle i Kirklarelija upoznaju o položaju, načinu organizovanja i uslovima djelovanja advokature u BiH i Turskoj, te da na osnovu iskazanog zajedničkog interesa i kroz konkretne projekte na saradnju  pozovu i potencijalne investitore iz Turske i druge zainteresovane predstavnike javnog i poslovnog života Turske i BiH.

Potpisnici Pisma namjere o saradnji, osim gospodina Haruna Saygilija, predsjednika Advokatske komore Kirklareli i gospodina Bahrije Dautovića, predsjednika Regionalne advokatske komore Tuzla,  su također i načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, i predsjednik Advokatske komore Turske, Av. Prof. Dr. Metin Feyzioglu. 

Prilikom prijema za goste iz Tureske načelnik Jasmin Imamović izvijestio je prijatelje iz Turske o stanju na području općine Tuzla koje je pogođeno prirodnom nesrećom i višemilionskim štetama, te dodao da se nada da će  međusobno prijateljstvo i današnje potpisivanje Sporazuma o saradnji biti osnova za buduću saradnju i podršku prijatelja i poduzetnika iz Turske u ukupnom razvoju Tuzle i Bosne i Hercegovine.

(TI)