Uspjeh plesnog para iz Tuzle: Klopić – Lugavić treći put odbranile titulu državnih prvaka

by admin
| 14:30
1806 ples
  •  
  •  
  •  
  •  

Proteklog vikenda na Palama je održano Državno prvenstvo BiH u modernim plesovima u organizaciji Saveza modernih plesova u BiH i domaćina plesnog studija ”Orion” Pale.

Na takmičenju je nastupilo 20 klubova iz 14 gradova BiH, a plesni podijum Sportske dvorane Peki ugostio je i neke već dokazane plesače koji su aktuelni ili bivši svjetski i evropski prvaci u različitim plesnim stilovima.

I ove godine, plesni par Vanesa Klopić – Lejla Lugavić iz Univerzitetskog plesnog kluba Tuzla je opravdao, očekivanja te po treći put odbranio titulu državnih prvaka, ali ovaj put u starijoj kategoriji juniora.

Pored navedenog rezultata na Državnom prvenstvu takmičarke Univerzitetskog plesnog kluba Univerziteta u Tuzli i članice GKUD “Bosna” nastupile su u još nekoliko različitih kategorija i to:

-Show Dance Solo D2: 3.mjesto – SARA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić

-Show Dance Duo D2: 3.mjesto – DIJANA GEGIĆ/AMRA TANOVIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić

-Show Dance Solo juniori: 3.mjesto – MELISA HADŽIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić, 4.mjesto – VANESA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić

-Show Dance Duo juniori: 1.mjesto – LEJLA LUGAVIĆ/VANESA KLOPIĆ, trener i koreograf Dina Miraščić, 3.mjesto – MELISA HADŽIĆ/MAJA BOGDANOVIĆ, trener i koreograf Meliha Jahić

-Nakon kratke pauze, takmičarke očekuje intenzivna priprema za prvenstva koja slijede. Dat ćemo sve od sebe da se naše takmičarke dosljedno predstave i nadamo se ostvare što bolje rezultate – rekli su nam treneri iz Univerzitetskog plesnog kluba Tuzla.

Ovo prvenstvo je ujedno kvalifikacijsko takmičenje za međunarodna prvenstva u organizaciji International Dance Organization (IDO), te su takmičarke Univerzitetskog plesnog kluba Tuzla osigurale učešće, kao članice reprezentacije BiH, na Svjetskom prvenstvu u septembru u Pragu (Češka), kao i na Evropskom prvenstvu u Show Dance-u u Riesi (Njemačka) u novembru ove godine.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.