(FOTO) DRAFT teatar: Premijerno izvedena predstava „Pozorišna proba“ i otvorene nove prostorije

by admin
| 9:20
1406 Draft 2

DRAFT tetatar iz Tuzle, sinoć je premijerno izveo svoju 20 predstavu, koja je nastala u njihovoj produkciji od 1991. godine, od kada ovaj amaterski teatar i djeluje.

Publika, u punoj Sali Kamerne scene Doma mladih, dugotrajnim aplauzom ispratila je pet mladih djevojaka (Irena Soldat, Maida Omerhodžić, Andrea Lukić, Almedina Salčinović i Ivana Vidović) i Jasmina Salkića, koji čine glumačku postavu predstave “Pozorišna proba”.

Predstava je rađena po djelu Zlatka Jugovića, a u režiji Envera Haška Hasića. Aktulna priča smještena je u Kazneno-popravni dom i govori o odnosu društva prema mladim osobama koje treba resocijalizovati i pripremiti za životne izazove koji su pred njima.

Prva repriza predstave je utorak, 17.06.2014.g godine u 19:30 h, također na Kamernoj sceni Doma mladih, a ulaz je slobodan.

Jučer je Draft tetar svečano otvorio i svoje prostorije (Ulica Seadbega Kulovića), koje je od općine Tuzla dobio nakon 23. godine postojanja. Kako je istaknuto na otvaranju, devastirani prostor je obnovljen sponzorskim donacijama i vlastitim anagažmanom, a koristit će za održavanje redovnih sastanaka, proba i radionica.

Također, nove prostorije će biti korištene tokom tradicionalnog festivala “Pozorište bez granica” čija će scena u sklopu “Ljeta u Tuzli” biti postavljena u centru grada, na otvorenom, u ulici “Prekinute mladosti”.

(TI)

1406 Draft 5

1406 Draft 1