Košarkaška reprezentacija ponovo u Tuzli: Tri kvalifikacijske utakmice igrat će se u Mejdanu

by admin
| 10:54

 

Organizacija kvalifikacijskih utakmica reprezentacije BiH u košarci za Europsko prvenstvo koje će se održati 2017. godine bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsada Đonlagića.

 

Kako je na sastanku rečeno, plan je da tri utakmice kvalifikacijskog ciklusa naša ženska seniorska reprezentacija kao domaćin odigra na području Tuzlanskog kantona. Radi se o utakmicama protiv reprezentacije Turske 25. novembra ove godine, te protiv reprezentacija Rumunije i Izraela u februaru i novembru naredne godine.

Premijer Gutić zadovoljan ovom idejom istakao je spremnost da Vlada Tuzlanskog kantona podrži ovaj projekat. „Tuzla i Tuzlanski kanton su već dobro poznati kao sredina koji voli i poznaje košarku. S obzirom na to da je ovdje atmosfera na košarkaškim utakmicama uvijek bila vrhunska, sa zadovoljstvom smo prihvatili ponudu da budemo domaćini svih domaćih utakmica kvalifikacijskog ciklusa“, rekao je Gutić.

Osim Gutića i Đonlagića, današnjem sastanku su pristustvovali ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta TK Izet Jagodić i savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović – saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.