Musemić nakon nove pobjede: Zebin izjednačujući gol bio je ključni momenat!

by admin
| 9:35

“Loše smo otvorili utakmicu i sasvim zasluženo kažnjeni. Mislim da je ključni momenat bio 41.-42. minut kada je Zeba izjednačio i tada smo se uspjeli vratiti”, prve su impresije Husrefa Musemića, šef struke Crveno – crnih, nakon pobjede protiv Viteza.

“U drugom dijelu mnogo smo više napadali. Ne znam šta je razlog lošeg otvaranja utakmice. Da li teško vrijeme ili neke druge stvari, ali čestitam igračima koji su ipak uspjeli da se vrate. Vitez se predstavio u jednom jako dobrom svjetlu i mislim da je objema ekipama danas bilo jako teško da igraju”, istakao je Musemić.

Crveno – crni su protiv Viteza odigrali ne toliko uvjerljivu utakmicu. Barem ne onoliko koliko je publika očekivala. Prema nekima uloga favorita baš i ne odgovara našem timu, jer sa tim bremenom teže dolaze do protivničkog gola. Ove konstatacije Musemić je kontraargumentovao:

“Nije to uloga favorita. Mislim, mi smo domaćini i imamo ulogu favorita, ali prvenstvo je takvo – kakvo je, šest ekipa ispada, sve su ekipe opterećene imperativom pobjede kad igraju kući i onda to stvara dodatnu nervozu u ekipi. Onda kada primite gol jako se teško vratiti. Mi smo danas uspjeli i na tome čestitam svojim igračima.”.

(Tuzlainfo.ba/fksloboda.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.