MUP TK: Pretresi u Tuzli, Lukavcu, Živinicama i Srebreniku, uhapšene tri osobe

by admin
| 13:17

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP MUP TK Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, PU Lukavac, PU Živinice i PU Srebrenik ) su dana 28.08.2015. godine  na području Lukavca, Živinica, Srebrenika i Tuzle, postupajući po Naredbi Općinskih sudova , izvršili pretres lica, vozila, stambenih, pomoćnih objekata i drugih objekata na četiri lokacije, kojom prilikom  slobode je lišeno tri lica.

Naime,  prilikom pretresa kuće koje koristi M.M. nastanjen na području općine Lukavca pronađeno je 150 tableta ekstazija i digitalna vaga, a kod lica H.E., nastanjen na području općine Lukavca pronađeno je manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dok je prilikom pretresa kuće koji koristi U.A., nastanjen na području općine Živinica  pronađeno je manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv M.M. i H.E.. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje  o učinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Stav 1. KZ FBiH, a protiv U.A., zbog postojanja osnova sumnje o učinjenom krivičnom djelu Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. Stav 3 KZ FBiH – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.