“Pozorište bez granica 2015”: Festival večeras zatvara monodrama “Fejsbruka”

by admin
| 9:05

Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana “Pozorište  bez granica 2015”, koji se održava u Tuzli, sinoć je ugostio mladu ekipu Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica, koja je izvedbom predstave “Ne igraj na Engleze” osvojila simpatije tuzlanske publike.

Aktuelno djelo autora Vladimira Đurđevića, izvođeno u brojnim teatrima u regionu,  glumci Dino Kerić, Berin Habibija i Dino Hajdar su odlično prilagodili bh. stvarnosti i kroz poznatu priču o pasioniranim kladioničarima, na komičan način ukazali na brojne devijacije koje su sve zastupljenije ovdašnjem društvu.

2908 fejsbruka

Festival večeras zatvara monodrama “Fejsbruka”, koju igra Siniša Maksimović iz Šapca.

Monodrama za koju je tekst napisao Zoran Mijaljević na duhovit način predstavlja kompjuterske muke Živoslava, čovjeka iz ruralne sredine koji se susreće sa novom tehnologijom i društvenim mrežama.

Predstava je nagrađena na ovogodišnjem Albamono Festivali u Albaniji.

Podsjećamo, zbog administrativnih problema u Tuzlu večeras nije mogao doputovati kosovski “Theatre and Movie House AKT Priština”, koji je u tom terminu trebao igrati predstavu  “Trojan women”.

Festival je dio manifestacije Ljeto u Tuzli, a ulaz  na predstavu koja počinje u 20.20 h na vanjskoj sceni Ateljea “Ismet Mujezinović” je slobodan.

Više fotografija sa sinoć odigrane predstave pogledajte u galeriji na našoj Facebook Fan stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.