Naredne sedmice: Tuzla domaćin humanitarnog sajma „Knjiga za poplavljene biblioteke“

by admin
| 16:09
3005 Humanitarni sajam Knjige

Suorganizator dosadašnjih sajmova knjige u Tuzli, u saradnji sa J.U. Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla i Mercator BH pokrenuli su inicijativu da u proljetnom terminu 5. Međunarodnog tuzlanskog sajma knjiga organizuju humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke” bez svečanog ceremonijala i programskih sadržaja.

Ovaj sajam bit će otvoren od 4. – 9. juna/lipnja 2014. godine i bit će prilika da posjetitelji sajma kupe i doniraju knjige za poplavljeni bibliotekarski fond onih gradova u Bosni i Hercegovini, koji su u proteklih dvadesetak dana doživjeli kataklizmičnu sudbinu.

Biblioteke u Doboju, Maglaju i drugim poplavljenim gradovima Bosne i Hercegovine ostale su bez bibliotekarskog fonda, a humanitarni sajam „Knjiga za poplavljene biblioteke” prilika je da im svako od nas svojom donacijom pomogne da u određenoj mjeri obnove svoj bibliotekarski fond.

-Poštovani prijatelji knjige, pozivamo vas da posjetom ovogodišnjem humanitarnom sajmu knjiga pristupite humanitarnoj misiji koju osjećamo kao svoju obavezu. Posjetite nas u garažnim prostorima Mercator centra u Tuzli, donesite ili kupite knjigu i pomozite poplavljenim bibliotekama gradova Bosne i Hercegovine – ističu organizatori.

Organizatori Humanitarnog sajma knjige „Forma Nuova” d.o.o Tuzla, JU Narodna i Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić” Tuzla i Mercator BH pobrinuli su se da, posebno kada je karakter sajma humanitaran, posjeta sajmu bude slobodna, a parking ispred Mercator centra za svo vrijeme trajanja sajma bude besplatan.

Do sada je potvrđeno učešće blizu 30 izlagača i izdavača iz BiH regije.

(TI)