Novalić obećao pomoć: Privrednici iz TK-a ukazali na prepreke u poslovanju

by admin
| 12:57

Na inicijativu premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i privrednika iz ovog kantona, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić bio je domaćin današnjeg sastanka koji je održan s ciljem rješavanja dijela problema s kojima se susreću u svom poslovanju.

Nakon što su evidentirani najveći problemi s kojima se ova privredna društva suočavaju u svom poslovanju, premijer Novalić je najavio da će oni biti razmotreni i u obliku zaključaka upućeni svim akterima današnjeg sastanka, označivši ga vrlo konstruktivnim i plodnim.

“Sve što je u nadležnosti i mogućnostima Federalne vlade bit će urađeno, kako bi se ovim kompanijama u što skorije vrijeme riješili određeni problemi u poslovanju i omogućilo da budu i ostanu nosioci privrednog razvoja i zapošljavanja na području Tuzlanskog kantona”premijer Novalić.

Tokom sastanka generalni direktor Željeznica Federacije BiH Enis Džafić ponovio je interes ove javne kompanije za preuzimanje vlasništva nad Gredelj-Revomom, što je označeno kao jedno od najznačajnijih konkretnih postignuća današnjeg sastanka.

Sastanku su prisustvovali predstavnici federalnih ministarstava energije, rudarstva i industrije i prometa i komunikacija, JP Elektroprivreda BiH, Željeznica FBiH, Razvojne banke i Zavoda zdravstvenog osiguranja TK, te kompanija Sisecam soda Lukavac d.o.o., Rudnika soli „Tuzla” d.d. Tuzla, Global Ispat Koksne industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL), Solane d.d. Tuzla, Gredelja-Revom d.o.o. Dobošnica, Rudnika „Kreka” d.o.o. Tuzla – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.