Univerzitet u Tuzli: Održana promocija knjige test pitanja za upis na Medicinski fakultet

by admin
| 7:18
2805 med fak
  •  
  •  
  •  
  •  

U prepunom amfiteatru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, održana je promocija knjige “Test pitanja za pripremanje polaganja kvalifikacionog ispita za upis na integrisani studij opšte medicine” autora: prof.dr. Jugoslava Stahova, prof.dr. Rifeta Terzića, prof.dr. Aide Crnkić i doc.dr. Suada Kunosića.

O knjizi i njenom značaju su pored autora, govorili prof.dr. Farid Ljuca, prorektor za naučno-istraživački rad Univerziteta u Tuzli,  i prof.dr. Elmir Čičkušić, dekan Medicinskog fakulteta.

„Ova knjiga je baza za pripremanje prijemnih ispita iz predmeta: Biologije, Hemije i Fizike, napravljena je u cilju da svi kandidati koji žele upisati studij medicine bez obzira koju su srednju školu završili, jednako pravo pod istim uslovima mogu da se pripreme za kvalifikacioni ispit“, kazao je doc.dr. Suad Kunosić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, urednik i jedan od autora knjige.

Promociji knjige pored velikog broja zainteresovanih maturanata prisustvovali su akademik prof.dr. Enver Zerem, prof.dr. Mensura Aščerić, prorektorica za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, recenzenti i mnogi drugi ugledni gosti.   

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.